Palvelut

Kiteen Apteekin palvelut

Annosjakelu

Lääketurvallisuuden parantamiseksi asiakkaan ja apteekin välisellä sopimuksella apteekki toimittaa lääkkeet annosjaeltuina 2 viikon erissä. Apteekki huolehtii lääkemääräysten uusinnan ja voimassaolon.

 

Kiteen apteekista voidaan toimittaa lääkkeet asiakkaille annosjaeltuina. Tämä palvelu on maksullinen erikoispalvelu.

Aloitettaessa asiakkaan kanssa annosjakelua annosjakelukeskuksessa tarkistetaan asiakkaan lääkkeiden yhteensopivuus ja sopivuus ylipäätään annosjakeluun. Mahdollisten yhteensopimattomuuksien kohdalla annosjakelufarmaseuttimme on yhteydessä asiakkaan hoitavaan sairaanhoitajaan tai lääkäriin ja neuvottelee lääkitysmuutostarpeista. Tarpeellisten muutosten jälkeen asiakkaan lääkkeiden toimittaminen annosjaeltuina voi alkaa.

Annosjakelun aloitusvaiheessa asiakkaan tai hänen edustajansa kanssa tehdään annosjakelu- sekä tiliasiakassopimus asioinnin helpottamiseksi.

Jatkossa apteekin annosjakeluun perehtynyt farmaseutti huolehtii asiakkaan lääkkeiden tilaamisesta, annospussien tarkastamisesta ja toimittamisesta hoitoyksikköön sekä reseptien uusinnasta ja hankinnasta asiakkaan puolesta.

Mikäli lääkityksessä tapahtuu muutoksia tai asiakkaan hoitopaikka muuttuu, apteekkiin on heti ilmoitettava muutoksista oikean lääkehoidon jatkumisen vuoksi.

Annosjakelun avulla moni ikääntynyt vanhus pystyy olemaan kotihoidossa pitempään, kun tarkkuutta vaativa lääkkeiden jakaminen on tehty valmiiksi. Annosjaeltujen lääkkeiden ottaminen ja mukana kuljettaminen on vaivatonta omissa tarkkaan merkityissä annospusseissa.

Usein annosjakelulla säästetään myös kustannuksia, sillä kerralla toimitetaan ainoastaan 2 viikon lääkkeet, joiden hinnat lasketaan mahdollisimman edullisista pakkauksista.

Tällä hetkellä toimitamme noin 200:lle asiakkaalle lääkkeet annosjaeteltuna.

Reseptipalvelut

 

Suoratoimituspisteet takaavat reseptiasiakkaille yhdessä vuoronumerojärjestelmän kanssa tasapuolisen, rauhallisen ja henkilökohtaisen palvelun.

Reseptinkäsittelyssä on käytössä ProCuro- yhteisvaikutusohjelma, joka automaattisesti ilmoittaa, mikäli reseptilääkkeissä on yhteensopimattomuuksia. Lisäksi reseptipalveluumme kuuluu myös reseptien uusinta.

Itsehoitovalmisteet

 

Asiantuntijamme neuvovat sinua valitsemaan oikean lääkkeen ja opastavat sen turvallisen käytön. Neuvomme ja opastamme sinua valitsemaan oikeat vitamiini-ja hivenainevalmisteet sekä uusimpien ravinto-ohjeiden mukaiset ravintolisät. Autamme ja ohjaamme sinua tupakanpolton lopettamisessa ja painonhallinnassa.

Asiantuntijoidemme avulla löydät ihotyypillesi sopivat ihonhoito tuotteet valikoimastamme;  ACO, AVENE, DECUBAL, FAVORA, SEBAMED, VICHY, WIDMER, DUCRAY, LA ROCHE-POSAY.

Meiltä löydät vain apteekista myytävät turvalliset kemialliset ja/tai fysikaaliset aurinkosuojat ja uuden ajan hajusteettomat hyttyskarkotteet.

Lääkevalmistus

Valmistamme itse apteekissamme reseptillä määrätyt ns. ex tempore-lääkkeet sekä joitakin perinteisiä apteekkivalmisteita.

Inhalaatiohoidon tarkistus palvelu

Tarkoitettu astmaatikoille ja keuhkoahtaumatautipotilaille. Palvelulla varmistetaan oikea inhalaatiotekniikka, laitteiden oikea käyttöönotto, puhdistus, säilytys sekä astman omahoidon periaatteet jotka takaavat parhaan hyödyn lääkkeestä.

Kysy lisätietoja ja varaa aika. Hinta 15 € kesto noin 10-15 min.
 

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan, ettei siinä ole epätarkoituksenmukaisia päällekkäisyyksiä tai yhteensopimattomuuksia. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat ja soveltuvuus iäkkäille. Palveluun kuuluu apteekissa ajanvarauksella tapahtuva noin puoli tuntia kestävä keskustelu, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Asiakas saa tarkistuksesta kirjallisen yhteenvedon.

Palvelun toteuttamiseksi apteekki tarvitsee tiedot käytetyistä resepti- ja itsehoitolääkkeistä sekä luontaistuotteista, vitamiineista ja ravintolisistä.

Palvelun hinta apteekissamme 49 €.

Tax Free

Apteekissamme voit tehdä tax free ostoksia. Käytössämme on Global Blue - taxfree. Arkisin palvelemme myös venäjän kielellä.

Kiteen Terveyspalvelut

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Sosiaali- ja terveyspalvelut tuottaa Siun sote 1.1.2017 alkaen.
Tästä linkistä pääset Siun soten nettisivuille. Vaihteen puhelinnumero on 013 3300.

Kiteen Terveyskeskuksen ajanvaraus 013 330 2241.

Palvelut:
Erikoissairaahoito
Mielenterveys- ja päihdepalvelut
Terveys- ja sairaanhoitopalvelut
Päivystys
Terveysasemat
Hammaslääkäri
Eläinlääkäri


Kiteellä toimii myös yksityinen lääkäriasema:
Lääkäriasema RESETTI
Ilmarisentie 1, 82500 KITEE
puh. 0400 269 500
 

Kiteen Kela

Asiointipiste / Etäpalvelu
KITEENTIE 25, 82500 KITEEwww.kela.fi
Kelan Itäinen vakuutuspiiri